lauantai 7. tammikuuta 2012

6.1.2012 Elenan loppiaistreenit

Olipa taas. Yhteistreenit nimittäin. Ja vielä Elenan tiukassa otteessa. Kirjaimellisesti Elena hyppyytti koko porukkaa, joka oli paikalle saapunut. Miesnäkökulmasta tilanne näytti hyvältä, kun useampi kymmentä naista tanssii edessä. Vaikkakin katse oli enemmän kiinni nuoteissa kuin tanssijoissa.
Näinkin pitkät treenit menevät sujuvasti, kun on kerran ohjaaja, joka tietää mitä haluaa. Vaikka ei vielä välttämättä tiedä kaikkea mitä haluaa, mutta ainakin tietää mitä haluaa näiltä treeneiltä. Ja kun ohjauksen alla on puolen sataa ihmislasta, niin tiukkaa otetta tarvitaan. Sen verran mitä soittelujen lomassa on ehtinyt tanssijoita katsomaan, näkemäni lupaa hyvää tulevaa juhlakonserttia varten. Asiantuntijan palkkaaminen oli hyvä ajatus ja paranee yhä.
Puvustus tarkistettiin ennen Folklandian esitystä - koreografin ja puvustusvastaavan syynissä miestanssijoita. Läpi menivät.
Näin pelimannismiehenä tulee enemmän veivattua tämän musiikkipuolen kanssa. 9 pelimannin sovittaminen on työ sekä musiikillisesti, vaikkei ehkä fyysisesti. On sen verran joviaalia ja hyvähenkistä porukkaa. Sen lisäksi vielä musiikki pitää myös sovittaa koreografioihin. Musiikki on paitsi menevää ja mukiinmenevää, myös uudella tavalla haastavaa. Ainakin itselleni. Ja sen verran, kun on näitä uusia soittajatovereita tullut tutuksi, niin mukana on myös soittajia, joiden taustalta ei suuremmin löydy kansanmusiikkia.Tämähän tuo lisämakua sekä heille, että meille ja sitä kautta koko tuotannolle.
Ilme kertokoon kaiken.
Kaiken kaikkiaan, loppujen lopuksi ja hellien sormenpäiden jälkeen jäi koko treeniurakasta hyvä maku ja mieli. Vaikka loppiainen olikin, oli tämä taas yksi askel lisää matkalla kohti juhlakonserttia ja vaikka sinne on usempi askel matkaa, niin tämäkin askel lupaa hyvää ja tuo lisäpontta seuraaviinkin.

--- (pelimannit)


Kuvat: Jouko Aaltonen

Yhteistsemppi ennen viimeistä läpimenoa Folklandia-setin läpimenoa. Soittajien joukossa myös blogitekstin anonyymi laatija.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti