maanantai 5. joulukuuta 2011

4.12.2011

Harjoitukset alkoivat klo 12. Aloitimme näyttämällä Elenalle mitä olimme saaneet aikaan sitten viime kerran. Teimme parhaamme jotta Elenan olisi ylpeä tuotoksistamme, mutta se ei aivan riittänyt. Lopputulos oli - lisää harjoitusta. Aloitimme siis Elenan ohjauksella korjaamaan virheitämme ja parantamaan esitystämme, jotta pääsisimme siihen 100 prosentin lopputulokseen jota Elena toivoi. Suurinta muutosta tarvitsi polska. Jokaisella oli vielä hieman hakemista askeleissa ja paikassaan lavalla. Menimme monta kertaa läpi tanssin välillä jopa osissa ryhmien kanssa. Isojen nosto tuotti yhä vaikeuksia, jotta kaikki saataisiin ylös ja pysymään ylhäällä. Samoin loppusarja tarvitsi lisää eloa. Aika kuitenkin pääsi loppumaan ennen kuin saimme kaiken valmiiksi, mutta kukaan ei vielä ollut luovuttanut, vaan kaikki olivat valmiita parantamaan esitystä.

Nostoja naisryhmässä tehdään yleensä aika harvoin...

... ja Nooran ilmeestä päätellen tästä ei IHAN vielä nousta suorille käsille seisomaan.
Mutta kyllähän tuo ainakin pyörimään laitetaan!
Oli tauon paikka. Soittajat pääsivät taas harjoittelemaan omassa rauhassa ja tanssijat saivat hengähtää kuten myös Elenakin. Häneltä kun olisi kohta ääni päässyt loppumaan, kun niin suurta laumaa ihmisiä on kovin vaikea pitää hiljaa.

Seuraavaksi pääsivät miehet harjoittelemaan omaa esitystään kevätjuhlaa varten. Elena kertoi ensin esityksen ideaa ja mitä toivoi kohtaukselta. Kohtaus oli hiljainen, joka saattoi olla kovin vaikeaa miehille. Mutta näytti onnistuvan hyvin.

Isojen ja Ikien menuettisola on jo aika pitkä - ja toukokuussa se on vielä pidempi!
Harjoitukset jatkuivat vielä nuorten vuoroon. Oli aika harjoitella Huivitanssia, joka osoittautui yllättäväksi haasteeksi. Kuuntelimme aluksi kappaleet, ne olivat kauniita ja herättivät intoa oppia. Tanssit olivat sen sijaan aivan erilaisia kuin mihin olimme tottuneet, mutta samalla ihanan haastavia. Askeleet olivat hyvin sulavia, joka on vaikeaa jäykälle tanhuajalle, ja huivi liikkui askelien mukana. Vaikeinta saattoi olla pitää huivi kädessä eikä lattialla. Nopealla vedolla "opimme" kaksi osaa kolmesta tanssista. Hiestä märkinä ja ylpeinä lopetimme harjoitukset ja aloimme miettiä omia harjoituksia tanssia varten. Onneksi koko harjoitukset päätyivät videolla helpottaakseen harjoittelemista.

Harjoitukset jatkuivat vielä Elenan johdolla Ikeillä, mutta me nuoremmat liukenimme paikalta odoittaen ensi kertaa.

Liine (Isot Kiikurit)

Kuvat: Jouko Aaltonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti