sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Yksi konserttinumero on korkattu!

Kääk, joko se meni? Folklandia 2012 hurahti ohi niin nopeasti, että koko reissu tuntuu hiukan epätodelliselta. No, hienoinen huojunnan tunne muistuttaa siitä että jollain epävakaalla alustalla sitä on oltu ja korvissa soi, joten kyllä, tämän on täytynyt tapahtua ihan oikeastikin.

Nyt on sitten osa Jako yhteen-konserttiakin korkattu ja julkistettu kaikelle kansalle. Ja hyvin meni! Energialataus tuntui ainakin meidän soittajien kesken ja välittyi toivottavasti myös katsomoon. Itseä oikein sykähdytti polskan loppunousu ja yli 40 tanssijan ja laulajan kolme taputusta ennen viimeistä värssyä samalla kun bändi päästeli kaiken mitä irti lähtee - ah, tätä lisää! Lounasta ei tarvittu, tuolla eli. Siltamenuetti ja Veto esitettiin tosin hiukan vähemmällä väellä kuin toukokuun konsertissa, mutta enempää meitä ei olisi lavalle mahtunutkaan. Miltähän sama tuntuu ja näyttää KOKO porukalla ja Sigyn-salin valoissa?

Neljän soittajan kesken kävimme heti Kiikurien rykäyksen jälkeen keinumassa oikein kunnolla toisella keikalla, ja sen jälkeen oli ohjelmassa Kiikurien "kasvoton" promotempaus. Teimme ehkäpä Folklandian historian ensimmäisen ei-ohjelmaan kuuluvan flash mob-henkisen tempauksen (vai menisikö tämä kuitenkin performanssitaiteen puolelle, hmm...). Siispä kun viitisenkymmentä valkoisilla, numerolla 55 koristetuilla naamareilla varustettua hlöä vaelsi äänettä pitkin laivaa lauantaipäivänä, kerääntyi yhteen portaikkoon pitkäksi jonoksi ja vaelsi sitten kohti omia hyttejä - se oli Turun Kiikurit! Naamarin suojista oli hauska tarkkailla vastaantulijoiden ilmeitä. Heh. Tätäkin lisää. Mutta milloin ja missä, se on vielä arvoitus...

Paluu treeniarkeen on tosin aika äkillinen - jo tiistaina jatkamme treenejä kuoron kanssa ja pääsemme sitten upouusien, tammikuun puolella sävellettyjen ja sanoitettujen laulujen kimppuun. Aloitamme räväkällä karjalaisella rallilla ja letkeällä sottiisilla. Kiva päästä kuulemaan miten ne toimivat laulajien suussa.

Hrrr, hyvä reissuhyrinä on päällä vielä näin seuraavanakin päivänä. Kyllä kannatti.

Marjaana (pelimannit/kuoro)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti